Familjen Johan Johannesson - "Forsberg" i Rävlanda

Till Meny - RävlandaJohan hette egentligen Johannesson men kallade sig Forsberg och torpet blev även kallat Forsberg. Det var inget torp i egentlig mening och i hembygdsmuseets torpinventering står det att huset är flyttat från Tjörne Kalv 1910.

Johan är skriven som sjöman i församlingsboken. Varför han kallades Forsberg var nog beroende av att hans farfar var rotebåtsman Olof Forsberg i Röra Sörgård. Normalt ärver man ju inte rotebåtsnam och hans riktiga namn skall vara Johan Johannesson, frun hette Emma Karolina Ekman. Hon var född i Hammar socken i Örebro län. Emma dog 1931 och som änkling bosätter Johan sig i Grinneröd och det står att han är skolvaktmästare. 1933 flyttades huset till Budalsvägen på vänstra sidan när man kommer från Fagerfjäll, där ligger en igenväxt myr.


Till vänster står Johan Johannesson 1877 och hustrun Emma Karolina Ekman 1866, sedan är det obekant vem som är vem. Emma Karolina hade en dotter Anna viktoria Ekman som var född 1890 och som i sin tur hade en son Östen Roland som var född 1911. Det fanns även i familjen en fosterdotter Jenny Alfrida Jansson f. 1907.
Johan och Emma Karolina vigdes 1904.

Till Meny - Rävlanda

 

 

Senast uppdaterad: 2016-02-18

Webbmaster: Anders Ryberg